Volledig scherm
De laserpen is ingenomen door de politie © Politie

13-jarige moet laserpen inleveren na schijnen op politiewagen

WINTERSWIJK - Een 13-jarige jongen uit Winterswijk heeft donderdagavond twee agenten over de vloer gehad omdat hij met een laserpen uit een raam scheen. Het viel de politiemannen op dat hun auto meerdere keren beschenen werd met een sterke groene laserstraal toen ze over de openbare weg reden.

Omdat dit toch wel heel hinderlijk was, werd de dienstauto aan de kant gezet om te achterhalen waar de lichtbundel vandaan kwam.

Eén en één is twee
„Daar kwamen we snel achter”, vertelt een van de agenten. „Naast onze auto werd er namelijk ook op wat gebouwen geschenen. De straal was goed zichtbaar, dus was het makkelijk te zien vanuit welke richting geschenen werd. Toen we vervolgens een openstaand raam ontdekten, was één en één twee.”

Niet toegestaan
De jongen bekende dat hij vanuit het raam geschenen had en liet ook de gebruikte laserpen zien. Deze is direct in beslag genomen. „We zijn er nog niet helemaal over uit of het bezitten van zo'n pen verboden is”, aldus de agent. „Maar ermee schijnen op langsrijdende auto's is sowieso niet toegestaan. De laser is dermate krachtig dat het voor gevaarlijke situaties kan zorgen. Zeker wanneer een bestuurder in het gezicht wordt geschenen.”

De jongen wordt aangemeld bij bureau Halt voor een passende straf.

Achterhoek