Volledig scherm
Ter illustratie. © Mariska Hofman/DG

18-jarige racet door Winterswijk en moet rijbewijs inleveren

WINTERSWIJK - Een 18-jarige jongeman uit de gemeente Utrechtse Heuvelrug heeft zijn rijbewijs moeten inleveren in de nacht van zaterdag op zondag, nadat hij met hoge snelheid had gereden op verschillende plekken in Winterswijk. Bij zijn race overschreed hij de maximumsnelheid steeds met vele tientallen kilometers per uur.

De man trok volgens wijkagent Wim Beernink met zijn opvallend rijgedrag de aandacht van agenten. Vervolgens werd hij op de Rondweg geklokt met 120 km/u, waar 50 maximaal mag. Op de Groenloseweg, een 80 km-weg, reed hij 140 en over de Meekertweg scheurde hij 100 km/u, waar 60 de maximumsnelheid is.

Bij een overschrijding van 50 kilometer per uur of meer wordt het rijbewijs automatisch ingevorderd. Dat is dan ook gebeurd. Tegen de jongeman is proces-verbaal opgemaakt. Waarom de jongeman precies met zulke hoge snelheden door Winterswijk reed, is niet bekend.

De officier van justitie beslist over het moment van teruggave van het rijbewijs en de verder strafmaat voor de bestuurder.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Achterhoek