Volledig scherm
© ThinkStock

34-jarige Apeldoorner berooft en bedreigt taxichauffeur op weg naar Winterswijk

WINTERSWIJK - Een 34-jarige Apeldoorner is afgelopen dinsdag aangehouden, omdat hij verdacht wordt van het beroven en bedreigen van een taxichauffeur eind vorig jaar. De chauffeur werd toen bedreigd en werd gedwongen geld te pinnen. Dat laat de politie vrijdag weten. Onder meer met behulp van beveiligingsbeelden kon de politie de identiteit van deze man achterhalen.

De chauffeur pikte eind vorig jaar rond 22:00 uur aan de Nieuwstraat in Apeldoorn een klant op. Zijn 'klant' wilde eerst naar Zutphen en vervolgens naar Winterswijk. Onderweg naar Winterswijk haalde de man ineens een vuurwapen, of iets wat er sterk op leek, tevoorschijn en bedreigde de chauffeur. Daarnaast bedreigde hij de chauffeur ook verbaal.

Eigen rekening
In Winterswijk moest de chauffeur rond middernacht gedwongen geld van zijn eigen rekening opnemen en overhandigen aan de man. Ook nam hij het geld uit de taxi zelf mee. Na het pinnen ging de man er vandoor.

De 34-jarige man is opgepakt in een woning in Apeldoorn. In die woning werd ook het (gasalarm)wapen aangetroffen waarmee de beroving is gepleegd. Het wapen is in beslag genomen door de politie.

Achterhoek