Joris Vermeer in gesprek met Nel Schellekens: ,,Ze serveren hier zúlke schnitzels’’, zegt de Winterswijkse chef-kok.
Volledig scherm
Joris Vermeer in gesprek met Nel Schellekens: ,,Ze serveren hier zúlke schnitzels’’, zegt de Winterswijkse chef-kok. © Bureau Voorlichting

‘Achterhoek hét schnitzel-epicentrum van de wereld’

WINTERSWIJK - De grootste én beste schnitzels eet je in de Achterhoek. Bovendien kent deze regio een hoge concentratie aan restaurants die zich grotendeels richten op het uitserveren van de gepaneerde lap vlees, liefst formaatje kettingkast, of deurmat, zo u wilt.

5 reacties

 • Piet Mondriaan

  3 jaar geleden
  Dit soort onzin heeft niets meer met eten te maken. Dit is schaamteloos en schandalig op alle fronten. Typisch waar Nederlanders om bekend staan in het buitenland, als het maar groot en veel is. Oja....en goedkoop.
 • hepelman

  3 jaar geleden
  De wienerschnitzel is de bekendste variant. Deze wordt traditioneel van mager kalfsvlees van de fricandeauof het 'Kaiserteil' uit de achterpoot van het dier gemaakt.Deze manier van vlees bereiden is overigens mogelijk niet Weens van oorsprong, maar uit Italië overgenomen door de Weners. De Italianen hebben het op hun beurt uit de Ottomaanse keuken overgenomen.Zo, nu bent u weer helemaal bij!
 • Tonnie Voortman

  3 jaar geleden
  Daar hoeven we niet trots op te zijn, zolang in de vleesindustrie het welzijn van het dier op de allerlaatste plaats staat.
 • Theet

  3 jaar geleden
  Grote schnitzels in Nederland??? Dan moeten ze eerst bij onze oosterburen in de leer gaan,,,daar zijn ze niet alleen echt groot maar ook veel lekkerder, de wienerschnitzel is daar van kalfsvlees en niet dat stinkende varkensvlees (van een beer)wat je hier krijgt. 
 • Ben1

  3 jaar geleden
  Wat een schaamteloze advertorial weer. BTW de Schnitzel komt uit Oostenrijk zoals iedereen wel weet.

Achterhoek