Volledig scherm
PREMIUM
Brievenbussen met ja/nee-stickers. Archieffoto: Bert Jansen. © Bert Jansen

Achterhoek Nieuws wil geen ongelezen kranten meer in prullenbak

DOETINCHEM/LICHTENVOORDE - Achterhoek Nieuws, uitgever van huis-aan-huisbladen in de regio, wil in toekomst alleen kranten in de bus stoppen als de bewoner van het adres dat wil. 

,,Ik heb liever een oplage van 10.000 huis-aan-huisbladen die worden gelezen dan een oplage van 12.000 waarvan er 2.000 ongelezen in de papiercontainer verdwijnen", zegt Gerhard Weevers, uitgever van Achterhoek Nieuws in de regio. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Monument met 104.000 stenen herdenkt  omgekomen joden in Achterhoek

    Monument met 104.000 stenen herdenkt omgekomen joden in Achterhoek

    WINTERSWIJK / GENDRINGEN - In zeven Achterhoekse gemeenten is eind januari het monument Levenslicht van kunstenaar Daan Roosegaarde te zien. Dat bestaat uit een cirkel met daarop honderden stenen die met lichtgevende inkt zijn bestreken. Daardoor lichten ze op in het donker, onder invloed van een uv-lamp. Elke steen staat symbool voor één joodse Achterhoeker, die tijdens de Duitse bezetting tussen 1940 en 1945 is afgevoerd en vermoord.

Achterhoek