Mede vanwege de nieuwe teststraat in Winterswijk zijn in deze gemeente meer positieve testen geteld dan ooit. Dat geldt ook voor buurgemeente Berkelland.
Volledig scherm
PREMIUM
Mede vanwege de nieuwe teststraat in Winterswijk zijn in deze gemeente meer positieve testen geteld dan ooit. Dat geldt ook voor buurgemeente Berkelland. © videostill

Achterhoek ziet aantal positieve testen ongekend hard groeien

DOETINCHEM - Het leek vorige week nog de goede kant op te gaan met een daling van het aantal positieve coronatesten in de Achterhoek. Maar deze week mag de toename gerust explosief genoemd worden. In een week tijd werden 1249 Achterhoekers positief getest. Vorige week waren dat er nog ‘slechts’ 739.

6 reacties

 • Mattie

  3 maanden geleden
  Ga jij dan even informeren bij de commerciëlen?
 • Loetje

  3 maanden geleden
  Ik.blijf zoveel mogelijk thuis in ieder geval st Klaas  kerst en oud en nieuw kunnen  mij gestolen worden die hele onzin.
 • Anoniem

  3 maanden geleden
  https://www.rivm.nl/coronavirus-covid-19/actueel
 • Wilko

  3 maanden geleden
  Eric, helemaal mee eens!
 • Eric

  3 maanden geleden
  Wat ik altijd mis bij dit soort berichtgeving is het vergelijk met het aantal totaal uitgevoerde testen. Misschien zijn er wel 3x zoveel testen uitgevoerd als vorige week. Vergelijk procentueel het aantal positieve testen met met het totaal aantal testen, pas dan geeft het een reëel en vergelijkbaar beeld. Als de helft van het nieuws gebracht wordt heb ik daar niet zoveel aan. Geldt overigens niet alleen voor De Gelderlander, ook voor alle andere nieuwsbrengers incl. de overheid.
 1. Janny kreeg een dierbaar cadeau van Anke: ‘Dood en geboorte geven de zandloper betekenis’
  PREMIUM
  mijn dierbare

  Janny kreeg een dierbaar cadeau van Anke: ‘Dood en geboorte geven de zandloper betekenis’

  23 jaar was Janny Dunnewold, nu 64, uit Winterswijk, toen ze van haar buurmeisje Anke een zandloper kreeg. ,,Ik herinner me dat moment nog goed. Ik was hoogzwanger. We zaten buiten tijdens een bijzonder hete zomer. Anke kwam langs en ik kreeg een klein pak van haar. Er zat een houten zandloper in. Echt een heel mooi ding, gemaakt van een garenspoel uit de garenfabriek, waar zand in was gedaan. Hooguit 10 centimeter groot.”
 1. Hoe gaat het met de kinderen in het thuisonderwijs?
  Play

  Hoe gaat het met de kinderen in het thuisonder­wijs?

 2. Dit was de roerige aanloop naar de machtsoverdracht in de VS
  Play

  Dit was de roerige aanloop naar de machtsover­dracht in de VS

Achterhoek