Volledig scherm
PREMIUM
Instituut voor kunst en cultuur Boogie Woogie: ‘gebrek aan vertrouwen’. © Jan Ruland van den Brink

Achterhoekse gemeenten niet akkoord met reddingsplan muziekschool Boogie Woogie

WINTERSWIJK - De gemeenten Aalten, Oost Gelre en Winterswijk gaan niet akkoord met het reddingsplan voor muziekschool Boogie Woogie. Als gevolg daarvan is voorzitter Willem Verwey enkele dagen geleden afgetreden. Verwey hekelt het gebrek aan vertrouwen dat de drie wethouders en de betrokken ambtenaren in het bestuur van Boogie Woogie hebben.

Volgens Verwey stuurt de gemeente Aalten zelfs aan op het vertrek van het voltallige bestuur. Dat Boogie Woogie in de financiële problemen zit komt mede door doordat de drie gemeenten het niet met elkaar eens zijn over onder andere de subsidie. Verwey vindt het onbegrijpelijk dat de Oost-Achterhoekse gemeenten niet akkoord gaan met het voorgestelde reddingsplan.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. In Oost Gelre drinkt één op de tien ‘overmatig’; Doetinchemmers houden zich in

    In Oost Gelre drinkt één op de tien ‘overmatig’; Doetinchem­mers houden zich in

    LICHTENVOORDE/ DOETINCHEM - Oost Gelre, Bronckhorst, Berkelland en Oude IJsselstreek behoren tot de top twintig van Gelderse gemeenten waar procentueel gezien de meeste mensen wonen die ‘overmatig’ alcohol drinken. Dat blijkt uit een onderzoek van de website Afkickkliniekwijzer. Overmatig drankgebruik betekent voor volwassen mannen dat ze meer dan 21 glazen alcohol per week drinken. Bij vrouwen gaat het om meer dan veertien glazen.

Achterhoek