Volledig scherm
PREMIUM
Politiehond Nero van de politie in Achterhoek-Oost. © Politie/ PR

Achterhoekse inbrekersbende ingerekend met hulp van politiehond

WINTERSWIJK - Een inbrekersbende is woensdag ingerekend op het terrein van camping Het Winkel in de Winterswijkse buurtschap Brinkheurne. De opgepakte dieven zijn samen verantwoordelijk voor tientallen inbraken in de hele Achterhoek. Zij zijn hiervoor al verschillende malen veroordeeld.

,,Maar kennelijk hebben ze daarvan niet geleerd en zijn ze nog steeds op pad’’, zegt Robbert Hummelink van de politie Achterhoek-Oost. ,,In hun criminele carrière zijn ze al op vele plaatsen in de hele Achterhoek geweest en blijkbaar blijven ze actief.’’

De politie werd ingeseind door een getuige, die de drie mannen had zien fietsen. Bij de camping aan de Slingeweg zag hij hun fietsen nog wel, maar de mannen waren spoorloos. De getuige vond dit verdacht en belde de politie.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Achterhoek