Het SKB in Winterswijk is nog volop in gesprek met zorgverzekeraars over vergoedingen in 2023. Archieffoto: Jan Ruland van den Brink
Volledig scherm
PREMIUM
Het SKB in Winterswijk is nog volop in gesprek met zorgverzekeraars over vergoedingen in 2023. Archieffoto: Jan Ruland van den Brink © Jan Ruland van den Brink

Achterhoekse ziekenhuizen zijn er nog niet uit met zorgverzekeraars: ‘Het zijn lastige gesprekken’

DOETINCHEM/WINTERSWIJK - Het wil nog niet vlotten met de onderhandelingen tussen de Achterhoekse ziekenhuizen Slingeland en SKB aan de ene kant en de zorgverzekeraars aan de andere kant. Tot nu toe hebben beide ziekenhuis pas twee contracten gesloten over de vergoedingen.

9 reacties

 • Rudi Joling

  1 maand geleden
  Vorig jaar hetzelfde we zaten in een lastig traject met chemo's en waren bang dat contract met SKB niet zou rondkomen. Hoe moet je nu een keuze maken als je eventueel wilt veranderen van verzekering? Het zou verplicht moeten zijn dat ze voor december de contracten rond hebben
 • Peter Wadi

  2 maanden geleden
  @henk jansen: Wat je zegt is niet juist. Het is het CDA onder Balkenende IV die dit vreselijke zorgsysteem in het leven heeft geroepen, de VVD heeft het alleen erger gemaakt. Dus als je al ergens niet op wilt stemmen zou dat m.n. het CDA en in mindere mate de VVD moeten zijn.
 • Henk Jansen

  2 maanden geleden
  de komende jaren zal het naar verwachting nog slechter worden. Zorg is handel en dankzij VVD en D66 zitten we in deze misere. Mijn dank aan alle mensen die op de VVD of D66 hebben gestemd.
 • jos ek

  2 maanden geleden
  En altijd weer staan Menzis en Achmea in het bekende rijtje de boel te traineren. Geven miljoenen aan aan reclamespotjes met mooie marketingfilmpjes, zijn gewoon keiharde verzekeraars die op de stoel van de arts zitten en bepalen wat tegen welk tarief vergoed wordt. En de zorg maar verder uitknijpen. Ga zo door Menzis en Achmea!!
 • frank jansen

  2 maanden geleden
  De totale zorgkosten per inwoner van Nederland per jaar is gestegen van omgerekend 400 euro in 1972 tot 7000 euro nu. Elke nieuwe Nederlander die vaak jaren niet meebetaald maakt wel deze kosten. Dit kan zo niet langer doorgaan er zal dus moeten worden gesneden in het totaalpakket.