Volledig scherm

Achtervolgde Winterswijker verdacht van poging tot doodslag (video)

WINTERSWIJK - De 31-jarige man uit Winterswijk die gisteren in zijn woonplaats is aangehouden na een wilde achtervolging, wordt onder meer poging tot doodslag ten laste gelegd. Een agent, die niet aan het werk was, herkende de man toen hij over de Europalaan in Winterswijk reed. Hij seinde collega's in, die de 31-jarige een stopteken gaven.

De Winterswijker gaf hier geen gehoor aan en reed er met hoge snelheid vandoor.

Achtervolging
Wat volgde was een minutenlange achtervolging door verschillende woonwijken. Daarbij had de 31-jarige lak aan de verkeersregels. Hij reed door groenstroken en over fietspaden om uit handen van de politie te blijven. Onder meer op de Markt moesten mensen aan de kant springen om de aansnellende auto te ontwijken. Op de Lindenstraat kwam de achtervolging tot een einde. De man knalde met zijn auto tegen een schuur, sprong uit de auto en rende een woning binnen. Daar kon hij niet veel later worden aangehouden.

De Winterswijker was onder invloed van alcohol. De auto waar hij in reed, is in beslag genomen.

Een nog onbekende man werd woensdagavond enige tijd achtervolgd door de politie. De bestuurder had lak aan de verkeersregels en reed met hoge snelheid door de bebouwde kom.

Achterhoek