De Scholtenenk in Winterswijk.
Volledig scherm
PREMIUM
De Scholtenenk in Winterswijk. © Theo Kock

Advocaat van bewoner: ‘De indruk dat Winterswijk is ontsnapt aan vuurwerkramp is nergens op gebaseerd’

WINTERSWIJK - ,,De indruk is gewekt dat Winterswijk is ontsnapt aan een vuurwerkramp, dat er doden en gewonden konden vallen. Dat is nergens op gebaseerd.” Dat er bij de woning aan de Scholtenenk illegaal vuurwerk lag opgeslagen, werd maandagochtend in de commissie bezwaarschriften op het gemeentekantoor niet bestreden. Wèl dat het extreem gevaarlijk was geweest.

5 reacties

 • Mattie Veld

  7 maanden geleden
  Illegaal vuurwerk is verboden, daar is dus alles mis mee, niet zo marchanderen dus.
 • John Bluhmen

  7 maanden geleden
  Diens brood men eet, diens woord men spreekt..
 • Gerrit Louter

  7 maanden geleden
  Legaal of illegaal vuurwerk....als het goed ligt opgeslagen is er niets mis mee , als je er ook nog eens veilig mee omgaat volgens de voorschriften is het helemaal oke...! als oud pyrotechniker die jarenlang grote vuurwerk projecten heeft verzorgt zoals o.a bij de 4 daagse feesten in Nijmegen , ben ik ervan overtuigd dat alleen mensen die ondeskundig klungelen en prutsen met vuurwerk ongelukken veroorzaken..!
 • Theo Rijswijk

  7 maanden geleden
  Een slimme advocaat, die handig omgaat met de gewenste antwoorden van zijn cliënt. Veranderende tijden leiden tot veranderende inzichten en wetgeving. Een beetje volwassen vent kan zich heus wel aanpassen. Dat is niet leuk, maar wel heel erg noodzakelijk.
 • Hennie Piek

  7 maanden geleden
  Het lijkt mij verstandig dat wanneer die man volgende keer weer vuurwerk koopt dat het dan opgeslagen wordt in de schuur van de advocaat. Volgens deze meneer was het onschuldig. Dus daarom maar in zijn schuur opslaan.

Achterhoek