Volledig scherm
Foto ter illustratie. © Politie

Agent raakt gewond bij arrestatie man uit Duitse Velen (54) in Winterswijk

WINTERSWIJK - Een agent is dinsdag gewond geraakt bij een aanhouding op parkeerterrein Europark in Winterswijk. Een 54-jarige man uit het Duitse Velen verwondde de agent toen hij zich verzette bij zijn aanhouding laat de politie op Facebook weten.

De politie kwam in actie vanwege een melding van een overval op een bedrijf in Winterswijk. De agenten parkeerden hun wagen deels op het fiets- en voetpad van de Dingstraat. Een passant in een zilvergrijze auto langs riep luid tegen een agent dat op die manier parkeren asociaal was. Vervolgens reed de man met hoge snelheid weg. 

Omdat het overvalalarm loos bleek te zijn, gingen de agenten in de achtervolging op de zilvergrijze auto. Bij het parkeerterrein aan het Europark zette de agenten de wagen aan de kant. De man weigerde zijn identiteitsbewijs te laten zien. Daarop pakte de politie hem op. De man verzette zich echter en daarbij raakte een politieman gewond. De agent deed aangifte van mishandeling.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Achterhoek