Anne Flierman, voorzitter van de raad van toezicht, bij het Slingeland Ziekenhuis,
Volledig scherm
PREMIUM
Anne Flierman, voorzitter van de raad van toezicht, bij het Slingeland Ziekenhuis, © Jan Ruland van den Brink

Anne Flierman over Achterhoekse ziekenhuisaffaire: ‘De wonden moeten helen’

INTERVIEWDOETINCHEM - De raad van toezicht hield zich stil in de storm van kritiek, die volgde op de mededeling eind vorig jaar dat Santiz drie afdelingen van het Winterswijkse SKB-ziekenhuis wilde overplaatsen naar het nieuwe Slingeland-ziekenhuis aan de A18. Voorzitter Anne Flierman legt uit waarom.

15 reacties

 • JHW

  1 jaar geleden
  Vandaag interessant stuk in het financieel dagblad: “ twee ziekenhuisfusies stilgelegd” Voordelen van fusie vallen vaak tegen; niet efficienter, en geen betere zorg
 • Stoker

  1 jaar geleden
  Stop de fusie en stop de samenwerking.  En dan kan deze Pipo Anne weer aan het werk met nuttiger dingen.
 • Heino

  1 jaar geleden
  Deze arrogante voorzitter van de Raad van toezicht moeten ze ook snel wegsturen voor disfunctioneren. Een stomme vergelijking met een voetbalclub braakt dit "heerschap" uit waarmee hij zijn eigen gebrek aan kennis maar vooral inzet probeert goed te praten. Bij een voetbalclub zou ook HIJ van keiharde supporters ook de stenen om de oren krijgen.
 • Dwars

  1 jaar geleden
  En wie heeft dat onderzoek gedaan?, juist.
 • Tom

  1 jaar geleden
  Erg fijn voor het SKB dat de voorzitter van de RvT al niet veel betrouwbaarder is dan zijn voormalig collega in de Raad van Bestuur. Als voorzitter van de RvT van het SKB in 2016 goedkeuring geven aan een fusie onder voorwaarden waarvan nu een definitiekwestie wordt gemaakt. Erg geloofwaardig, je zou bijna denken dat deze voormalig senator met een geheime agenda vanuit Den Haag de Achterhoek is ingestuurd.Anyway, het is duidelijk, over 5 jaar is alles weg. Oost-Achterhoek, trek je conclusies en stuur aan op defuseren. Zo snel mogelijk!

Achterhoek