Volledig scherm
Hulpdiensten ter plaatse. © GinoPress B.V.

Asielzoeker (37) uit Nigeria verdronken in ’t Hilgelo

updateWINTERSWIJK - Een 37-jarige asielzoeker uit Nigeria is woensdagmiddag verdronken in recreatieplas ’t Hilgelo in Winterswijk. De man verbleef in het azc aan de Amstelstraat in Winterswijk. Dat bevestigt het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA). 

Omstanders sloegen rond 17.30 uur alarm toen de man niet meer boven water kwam tijdens het zwemmen met vrienden. Omstanders en hulpdiensten wisten de man te vinden en hem uit het water te halen.

Het slachtoffer is gereanimeerd en met spoed per ambulance naar het ziekenhuis gebracht, maar de reanimatiepoging mocht niet meer baten. De man overleed later alsnog, zo meldt de politie donderdagmorgen. 

De man verbleef volgens het COA zonder familieleden in het asielzoekerscentrum. Hij verbleef sinds anderhalve week in het azc in Winterswijk en was pas enkele weken in Nederland. De bewoners van het azc zijn woensdagavond geïnformeerd over de gebeurtenis.

De klap is extra hard voor bewoners en personeel van het azc, omdat vorig jaar een 21-jarige man uit Eritrea in ’t Hilgelo verdronk. Hij kwam na een sprong van een vlot niet meer boven water. Het overlijden van de Nigeriaan is het tweede sterfgeval binnen korte tijd. Dit hoewel het azc veel doet aan voorlichting over zwemveiligheid. Ook krijgen bewoners zwemles.

Volledig scherm
Een mobiel medisch team werd ingevlogen met een traumahelikopter om assistentie te verlenen bij recreatieplas 't Hilgelo bij Winterswijk. © GinoPress B.V.

Achterhoek