De kosten stijgen enorm hard bij bakkerijen maar die kosten worden niet één-op-één aan consumenten doorberekend.
Volledig scherm
PREMIUM
De kosten stijgen enorm hard bij bakkerijen maar die kosten worden niet één-op-één aan consumenten doorberekend. © BELGA

Bakkers in de problemen? ‘Mensen praten altijd over de prijs van brood, maar ze leggen er zonder na te denken twee plakken kaas op’

Flink gestegen meelprijzen, een energierekening waar je u tegen zegt en een schreeuwend tekort aan vakmensen. De bakkerswereld verkeert in zwaar weer en de consument gaat de gevolgen daarvan merken.

10 reacties

 • Ron Peters

  2 maanden geleden
  Wij bakken zelf brood. En het ergste is wij kopen Nederlandse kaas in Duitsland dat is vele euro's goedkoper
 • Elbert Jansen

  2 maanden geleden
  Ik proef toch wel degelijk verschil tussen het brood van de supermarkt en van de Warme Bakker. Brood van de echte bakker is toch echt smakelijker. Vakmanschap is toch echt meesterschap! @Marleen Verstraeten. Goed hoor dat jij elke kruimeltje brood controleert of er niks "raars" in zit. Kan me nog herinneren dat er in Duitsland ooit iets was met de komkommers. Zijn zelfs mensen aan doodgegaan. Dus hoezo dat er niks raars in kan zitten? Dat in Duitsland veel artikelen goedkoper zijn is bekend.
 • Kas Van Dam

  2 maanden geleden
  @Catharina, heel tof!!! Maar, rekent u wel ook de stroomkosten mee en afschrijving van oven of broodbakmachine? Dan is zo'n zelfgebakken brood toch iets duurder.... maar alsnog snel goedkoper dan in de winkel. Logisch, je betaalt geen salaris van de bakker of huur van de winkelruimte. Voor mij zijn dit soort berichten wel reden wat vaker naar de bakker te gaan. Kost wat meer, maar ach. Ik kan het lijden.
 • Anneke De Boer

  2 maanden geleden
  Ik zie hieronder mensen de AH de schuld geven, maar volgens mij is het toch echt de consument zelf die bepaalt waar hij binnenloopt. Je kunt niet gaan schelden op de super en vervolgens er zelf het gros van je boodschappen gaan halen natuurlijk. Daar is een woord voor uitgevonden, hypocriet dacht ik
 • Kenneth Tharmaratnam

  2 maanden geleden
  De Albert Heijn concurreert met lokale bakkers maar verkoopt vervolgens onder het label Streeckgenoten wel (luxere) brood en banket producten van lokale bakkers. In Duitsland heb je bijvoorbeeld bij de grotere supermarkten vaak een inpandig filiaal van een lokale bakker. Denk bijv. aan bakkerij Derks bij de Penny in Kranenburg en Heicks & Teutenberg bij het Rewe-Dortmund filiaal in Kranenburg. Wellicht ook iets voor de Nederlandse markt?
 1. Patrick Hallink van Bijzonder Gewoon in Winterswijk: ‘Knettertrots op het team’
  PREMIUM
  vrogger en en now
  3

  Patrick Hallink van Bijzonder Gewoon in Winters­wijk: ‘Knetter­trots op het team’

  WINTERSWIJK - De sfeer in de lunchroom is gemoedelijk en losjes. Twee medewerkers zetten lachend een korte polonaise in. Anderen komen tijdens het interview even langs voor een dolletje met Patrick Hallink. ,,Elke keer als ik hier binnenkom, voelt dat weer als thuiskomen. Dat vind ik het allermooiste”, zegt de uitbater van lunchroom Bijzonder Gewoon aan de Bossesteeg.

Achterhoek