Volledig scherm
Het harmonieorkest van Excelsior. © PR

Bevrijdingsconcert is nog steeds gratis,
maar er wordt wel ’n vrije gift gevraagd

WINTERSWIJK - Voor het Bevrijdingsconcert op het Hilgelo wordt aan het publiek een vrije gift gevraagd. Die bijdrage van het publiek zorgt ervoor dat er minder een beroep hoeft te worden gedaan op een subsidie van de gemeente Winterswijk.

De organisatie van het internationale Bevrijdingsconcert Winterswijk is opgelucht dat het evenement op zondag 5 mei in volle omvang door gaat. Winterswijk wilde maximaal 5000 euro subsidie geven, maar door het mislopen van steun uit het V-fonds kampte de organisatie met een tekort van 10.000 euro. Donderdagavond besloot de gemeenteraad om nog eens maximaal tien mille extra subsidie te geven. De organisatoren zou worden gevraagd dat bedrag te beperken, door bezoekers aan het gratis festijn om een vrije gift te vragen.

Gemeenschapsgeld

,,We zijn heel blij met de steun vanuit de gemeenteraad”, zegt voorzitter Danny Oonk van de Stichting Bevrijdingsconcert. ,,Het was een pittige klus om de financiën rond te krijgen. We beseffen dat we deels met gemeenschapsgeld werken, maar voor die subsidie krijgt de gemeente wel een evenement met een begroting van 80.000 euro, met een geweldige uitstraling voor Winterswijk.”

Het Bevrijdingsconcert, dat samen met Duitse muzikanten gehouden wordt, wordt gehouden op recreatieplas ’t Hilgelo in Meddo en duurt van 12 uur ’s middags tot middernacht. In het voorprogramma is er ’s middags livemuziek, vermaak voor de kinderen en komen de Roparunners het bevrijdingsvuur vanuit Wageningen brengen. Vanaf vier uur treden onder meer het Euregionaal Jeugdorkest, VoiceKids-deelnemer Merel Geerdink, dansers van Penta en een Duits-Nederlands mannenkoor op.

Drijvend ponton

De avond wordt een ‘non-stop muzikaal spektakel’ met eerst muziek en zang van onder meer het Winterswijks Mannenkoor en de slagwerkgroep van Excelsior. Vanaf half elf is er een afterparty met een dj. De optredens zijn op een drijvend ponton in het meer, terwijl er ook vanaf bootjes in het water muziek te verwachten valt.

Op het strand komt een tribune voor 500 man. Kaarten daarvoor zijn te bestellen bij het Vrijwilligerspunt aan de Torenstraat voor 5 euro, inclusief twee consumptiemunten. Parkeren is gratis en er is een pendeldienst vanuit Winterswijk en Vreden. De organisatie verwacht zo’n 5000 bezoekers uit Nederland en Duitsland.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Achterhoek