Volledig scherm
PREMIUM
Het gaat goed met de evangelische kerken in Winterswijk. ,,Waarom? De boodschap is dezelfde als in andere kerken, maar wij steken het in een ander jasje.” © Jan Ruland van den Brink

Binnenkijken bij de evangelische kerken in Winterswijk: ‘Eindelijk een eigen kerkgebouw’

FOTO'SWINTERSWIJK - Zowel christengemeente De Ontmoeting als de pinkstergemeente Life Winterswijk zijn erg blij met hun nieuwe kerkgebouwen. Beiden zitten ze straks aan de Jeugdkerkstraat, maar van concurrentie is geen sprake. 

Volledig scherm
Volgende week wordt het nieuwe kerkgebouw officieel in gebruik genomen. © Jan Ruland van den Brink

Het gaat goed met de evangelische kerken in Winterswijk. Pinkstergemeente Life Winterswijk trekt per 1 juli in de voormalige Jeugdkerk.

En dat terwijl aan de overkant van de straat christengemeente De Ontmoeting het voormalige jeugdcentrum  Eucalypta heeft omgevormd tot een volwaardige kerk. Na anderhalf jaar verbouwen is daar komende zaterdag de officiële opening.

Erik Grevers, samen met René Grevers coördinator van de bouwcommissie: ,,We hebben het van binnen volledig gesloopt: plafond, vloeren, binnenmuren. Er kwam 200 ton uit. En de puien zijn aan alle kanten ook vernieuwd.”

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Achterhoek