Een poster van BoerBurgerBeweging tijdens een eerdere verkiezingsbijeenkomst in Lievelde.
Volledig scherm
PREMIUM
Een poster van BoerBurgerBeweging tijdens een eerdere verkiezingsbijeenkomst in Lievelde. © Jan Ruland van den Brink

BoerBurgerBeweging krijgt stevige voet aan de grond in Achterhoek en Brabant: ‘We zijn geen fröbelpartijtje. Dit is serieus’

Als nieuwkomer weet BoerBurgerBeweging (BBB) bijzonder veel stemmen voor zich te winnen in de Achterhoek en Sint Anthonis. Het levert de partij, ondanks een bescheiden kas, een zetel op in de Tweede Kamer. 

11 reacties

 • R Bongers

  2 maanden geleden
  @Mattie, Tjeerd de Groot is volgens mij de deskundige in de Tweede kamer als het gaat over de agrarische sector. Dat wil niet zeggen dat alles wat hij in het verleden heeft verkondigd nog steeds geldt.. Tijden en inzichten veranderen , dat heet voortschrijdend inzicht. Ik heb respect voor politici die hun mening durven bij te stellen. Onze Tjeerd heeft hoog van de toren geblazen dus laat het nu maar zien, zou ik zeggen. Absoluut de beste kandidaat voor landbouw innovatie door te voeren.
 • Katie Willems

  2 maanden geleden
  Maakt niks uit. CDA en BBB zijn beide struisvogelpartijen. Vooral de kop in het zand steken. In plaats van verbinden maken ze de kloof alleen maar groter. Ze luisteren niet naar de mensen in het land en zien de problemen ook niet. Gisteravond werd dat pijnlijk duidelijk toen Jan Terlouw aan Sywerd van Lynden vroeg of het misschien kwam doordat het CDA zich geen rentmeester had getoond, terwijl ze dat juist altijd roepen. Van Lynden wist niet wat Jan Terlouw bedoelde. Ver van de maatschappij.
 • de heer J. Zomers (68)

  2 maanden geleden
  @Mattie... D66 zit links van het midden - op gebied van klimaat / milieu en migratie zijn ze net zo links als GroenLinks. Onder het mom van stikstofuitstoot moeten de boeren in opdracht van D66 de helft inkrimpen. BBB moet samenwerken met VVD, CDA en rechtse partijen als PVV, FvD en Ja21... om tegenwicht te bieden tegen mevrouw Kaag. Zal niet meevalleen want Sigrid Kaag is potiger en standvastiger als Mark Rutte.
 • Mattie Veld

  2 maanden geleden
  @R Bongers ik ben geen fan van mensen die holle frasen uiten. En je wilt Tjeerd de Groot als minister van LNV? Moet die dan verbinding zoeken met het platteland? Hij heeft als directeur van het NZO de boeren opgeroepen om te gaan uitbreiden. En nu?! D66 is inderdaad niet links of rechts volgens zichzelf maar noemt zich "progressief", maar volgens mij dan wel de verkeerde kant op.
 • R Bongers

  2 maanden geleden
  Ik vraag mij af of de reageerders wel eens echt in het programma duiken van politieke partijen?. Ben geen fan van partijen aan de raffelranden van onze democratie, mag dat?. Als dit soort partijen met hun holle frasen echte macht gaan krijgen dan zijn we pas echt in de aap gelogeerd. @Mattie wat is erop tegen of ouderen naar draagdracht (meer) belasting te laten betalen? Dat is niet links of rechts maar gewoon een goed plan. .
 1. Zo smaakt het nieuwe menu in ziekenhuis Gelderse Vallei: 'Een smaaksensatie'
  Play

  Zo smaakt het nieuwe menu in ziekenhuis Gelderse Vallei: 'Een smaaksensa­tie'

 2. Kunstenaar Jac schoolt zich uit protest om tot sekswerker
  Play

  Kunstenaar Jac schoolt zich uit protest om tot sekswerker

Achterhoek