Boeren blokkeerden vorige week met hun trekkers de snelweg.
Volledig scherm
Boeren blokkeerden vorige week met hun trekkers de snelweg. © ANP

Boeren bezetten natuurgebied Winterswijk: ‘We blokkeren alle wegen met trekkers’

WINTERSWIJK - Tientallen boeren leggen morgen de herstelwerkzaamheden stil in natuurgebied Wooldse Veen in de gemeente Winterswijk. Met tractoren sluiten ze de toegangswegen af om aandacht te vragen voor de situatie waar ze door de stikstofdiscussie in dreigen te belanden. ,,Daar mogen ze gewoon doorwerken, terwijl wij worden gepakt.’’

59 reacties

 • leo

  3 jaar geleden
  Anton, Accepteer die onvermijdelijke pijnlijke boodschap nou en zorg dat het inkrimpen zo pijnloos mogelijk gaat. Dat is juist waar ze voor protesteren, die inkrimping gaat niet pijnloos als het aan de politiek ligt.En je reactie hieronder:En dan te bedenken dat in Nederland geen enkele sector zoveel subsidie krijgt en zo veel begunstigende regelingen in vergunningen, fiscale wetten en dergelijkeLees je eens in, de landbouw is de enige sector die ALLE subsidie uit Brussel krijgt, daarom lijkt het veel, maar de industrie en burgers ,die de subsidie uit Den Haag krijgen, nou, die krijgen meer.
 • leo

  3 jaar geleden
  Geen onzin uitkramen, Braks was degene die de nacht voor het ingaan van de Interim-wet er voor zorgde dat de Brabantse gemeentehuizen los bleven, om de varkenshouders de gelegenheid te geven om snel een vergunning aan te vragen, 
 • leo

  3 jaar geleden
  Dan ook maar 20000 klimaatactivisten arresteren? en de gekkies die gisteren Amsterdam platlegden?
 • leo

  3 jaar geleden
  ZLTO heeft in dit gebied niks te zoeken, LTO Noord is hier de belangenbehartiger.En NIET  de organisator van dit protest.Dus geen onzin schrijven.
 • leo

  3 jaar geleden
  Onzin, kleinschalig is er geen inkomen te behalen.Grootgrutters halen voedsel waar het het goedkoopst is, en dat is niet bij de kleine boer.