Volledig scherm
Johan Houwers. © ANP

Boete voor geschorst VVD-Kamerlid wegens oplichting

WINTERSWIJK - Het geschorste VVD-Kamerlid Johan Houwers uit Winterswijk moet een boete van 4.000 euro betalen wegens valsheid in geschrifte en oplichting. Dat heeft het Openbaar Ministerie maandag bekend gemaakt.

De 56-jarige Winterswijker verstrekte onjuiste inkomensgegevens bij het afsluiten van een extra hypotheek op zijn woning. Hypotheekverstrekker Aegon en de Rabobank deden daarom in 2013 aangifte tegen Houwers. Omdat hij destijds lid was van de Tweede Kamer is het onderzoek verricht door de rijksrecherche.​

Vervalste stukken
Het OM acht bewezen dat een door Aegon verstrekte hypotheek op basis van vervalste stukken is verkregen. Ook heeft de man volgens het OM een vervalste werkgeversverklaring verstrekt aan een ander, waarmee geprobeerd is een hypotheek te verkrijgen bij de Rabobank.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Achterhoek