JPoolse arbeidsmigrant Maciej: voorman Steenfabriek de Vlijt
Volledig scherm
PREMIUM
JPoolse arbeidsmigrant Maciej: voorman Steenfabriek de Vlijt © Jan Ruland van den Brink

Bouwen aan de toekomst van arbeidsmigranten in de Achterhoek: ‘Ik wil hier blijven’

krimp in de achterhoekIn de Achterhoek moet veel meer gebouwd worden voor nieuwe werknemers, zoals arbeidsmigranten. Alleen op die manier kunnen genoeg nieuwe werknemers aangetrokken worden om al het werk dat er is, te kunnen doen in de regio. Dat zegt wethouder Inge klein Gunnewiek van Winterswijk.

3 reacties

 • Jan Willem Kleinnagelbrink

  2 jaar geleden
  Snap ik ook wel! Hier zonder werk is stukken rianter dan in het thuisland zonder werk! Dus waarom zou je terug willen? Probleem is dat die ook allemaal onderdak behoeven En daar gaan de huurhuizen dan weer! En de kinderen gaan dan hier naar school, ook problemen vanwege de taal. Ook dat kost veel geld. Maar wel fijn met een Pools of weet ik wat voor kenteken blijven rijden he? Wel alle voordelen,niet de nadelen! Geen eigen risico bij de zorg, wel zorgtoeslag! Geen werk = weer naar huis!
 • theo houkes

  2 jaar geleden
  Ach we betalen een paar miljard aan Brussel wat ook al naar het buitenland gaat kunnen die paarhonderd duizend voor die arme arbeidsmigranten er ook wel bij toch. Maar dat kinderen niet op verjaardag kunnen bij hun vriendje omdat ze geen kadootje kunnen kopen dat interesseert de Nederlandse politiek niet. En dat mensen moeten bedelen bij de voetselbank om eten daar treurt ook niemand om nee geld naar het buitenland dat is belangrijk heb jij nog vertrouwen in de Nederlandse politiek nou ik niet m
 • theo houkes

  2 jaar geleden
  Kan er nog meer onterecht belastinggeld naartoe en hier moeten mensen eten van de voetselbank goed bezig Nederland ga zo door dan komen we er wel. P.S hebben die mensen die onterecht beschuldigt zijn van fraude hun geld al terug zal wel niet dat is niet zo belangrijk toch
 1. Saxion-prof Futselaar: ‘Twentse beken overgevoelig voor vervuiling door medicijnen, investeer in schoner water’
  PREMIUM

  Saxi­on-prof Futselaar: ‘Twentse beken overgevoe­lig voor vervuiling door medicijnen, investeer in schoner water’

  ENSCHEDE/ALMELO/WINTERSWIJK - Waterschappen moeten meer investeren in het filteren van medicijnresten uit afvalwater. Dat zegt Saxion-professor Harry Futselaar. Uit onderzoek van de Universiteit Maastricht en het RIVM blijkt bijvoorbeeld dat antidepressiva het waterleven beïnvloeden. Twentse wateren zijn extra gevoelig voor deze vorm van vervuiling, aldus Futselaar.