Volledig scherm
Vele omstanders staan achter het lint. © News United / 112 Achterhoek-nieuws

Brand in restaurant De Nachtwacht in Winterswijk, pand ontruimd

WINTERSWIJK - Bij restaurant De Nachtwacht aan de Satinksplas in Winterswijk is maandagmiddag brand ontstaan. Het restaurant stond vol rook en is daarom ontruimd. Brandweerlieden hadden het vuur vrij snel onder controle. 

De brand is volgens de brandweer ontstaan in de meterkast, die spontaan in brand zou zijn gevlogen. Volgens brandweercommandant Wilfried Huinink valt het qua materiële schade mee. ,,De financiële schade is groter. Het lijkt er niet op dat het restaurant snel weer open kan.”

Eigenaar Gert Theissen denkt daar anders over. ,,We zijn nu hard aan het werk. De plafonds zijn er al uit. We werken 24 uur per dag om vrijdag weer open te kunnen gaan. Dat moet gewoon. Vrijdag is alles klaar.’’ 

De brand trok veel bekijks van omstanders, die achter de afzetlinten stonden. De brandweer was vooral druk doende om het pand te ventileren. Niemand is gewond geraakt door het vuur. Hoe de brand in de meterkast precies kon ontstaan, wordt onderzocht door het Team Brandonderzoek. 

Volledig scherm
Brandweercommandant Wilfried Huinink. © DG
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Achterhoek