Volledig scherm
PREMIUM
Het SKB-ziekenhuis in Winterswijk. © Jan Ruland van den Brink

Burgemeesters blij met uitspraak van minister over Winterswijks ziekenhuis: ‘Uitstel is precies waar we op hebben aangedrongen’

WINTERSWIJK  - ‘Heel blij’ zijn de burgemeesters in de Oost-Achterhoek met de uitspraak van minister Bruno Bruins dinsdagmiddag in de Tweede Kamer over het Winterswijks ziekenhuis. 

Bruins vindt dat er veel langer nagedacht moet worden over het omstreden  besluit over de sluiting van de afdeling verloskunde en de kinderafdeling van Streekziekenhuis Koningin Beatrix in Winterswijk.

Burgemeester Joris Bengevoord spreekt namens de vier Achterhoekse gemeenten Winterswijk, Aalten, Oost Gelre en Berkelland als hij zegt: ,,Hier zijn we heel blij mee. Dit uitstel is precies waar wij maandag ook op hebben aangedrongen bij de Raad van Bestuur van Santiz.” 

,,Ik hoop dat zij nu gehoor geven aan de enorme onrust in de Oost-Achterhoek en de tijd nemen om draagvlak te creëren voor dit besluit. We moeten ervoor zorgen dat we mét elkaar in gesprek komen, en niet tegenover elkaar komen te  staan.”

Quote

Ik hoop dat zij nu gehoor geven aan de enorme onrust in de Oost-Achterhoek en de tijd nemen om draagvlak te creëren voor dit besluit

Joris Bengevoord , Burgemeester
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Achterhoek