Volledig scherm
De voor gemotoriseerd verkeer afgesloten overgang in de Greversweg. © DG

Buurt presenteert alternatieve overgangen voor Greversweg

WINTERSWIJK -  Met tekeningen van een brug en een tunnel willen de bewoners van de Greversweg vanavond de Winterswijkse raadsleden ervan overtuigen dat de spoorwegovergang open moet blijven.

Aan de spoorwegovergang in de Greversweg zijn in Winterswijk al heel wat vergaderuurtjes gewijd. Vanavond speelt de discussie opnieuw in de raadscommissie. Het college staat duidelijk achter het beleid van ProRail en de provincie om de overweg helemaal af te sluiten, ook voor fietsers en voetgangers. Inmiddels is de overgang al gesloten voor gemotoriseerd verkeer. 

Algemeen belang

Buurtbewoner Dirk Willink maakt zich hard voor het openhouden van de overgang voor langzaam verkeer. ,,Het gaat mij niet alleen om mijn eigen belang, omdat ik aan beide kanten van het spoor grond heb liggen. Het gaat mij vooral om het algemeen belang van Winterswijk. Er gaat hier een belangrijke fiets- en wandelroute verloren. In 2016 zijn er nota bene afspraken gemaakt met fiets- en wandelorganisaties. Maar daar is bij de besluitvorming helemaal niet naar gekeken.”

Tunnel of brug

Hij heeft inmiddels zelf onderzoek gedaan naar de mogelijkheden van een tunnel of een brug en zal vanavond de plaatjes en prijzen ervan tonen. De beste oplossing is wat hem betreft een tunnel, die volgens zijn berekening 475.000 euro kost. Het alternatief dat bedacht is bij volledige afsluiting is een route over het industrieterrein. ,,Veel te gevaarlijk", oordeelt Willink.

Wethouder Wim Aalderink blijft er bij dat de Greversweg dicht moet. ,,Die afspraak hebben we gemaakt met provincie en ProRail, daar houden we als college aan vast. Maar goed, uiteindelijk beslist de raad.”

Volledig scherm
Schets van een voetgangersburg over het spoor van de Greversweg. © DG
Volledig scherm
Voorbeelden van tunnels in Winterswijk voor een onderdoorgang in het spoor aan de Greversweg. © DG
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Achterhoek