Coronakerkdienst in Winterswijk: niet voor 130 gelovigen, wel voor een snorrende camera

videoWINTERSWIJK - Het waren niet de 130 extatische evangelisten waarvoor Daniël Grevers van christengemeente De Ontmoeting in Winterswijk zondagmorgen sprak. Hij hield zijn verhaal voor een beperk aantal aanwezigen én een snorrende camera.

De kerk had in verband met het coronavirus besloten dat er geen gelovigen welkom waren, maar dat de dienst wél door zou gaan. Daarvoor werd Gebbink Media ingeschakeld, die de dienst filmde en live uitzond via YouTube in samenwerking met Van Beek sound engineering van Paul van Beek. Op het hoogtepunt waren er 80 kijkers. ,,Maar er zijn veel meer mensen die de dienst volgen, want sommigen zitten met het hele gezin naar de YouTube-dienst te kijken”, zegt Grevers, als zogenoemde oudste dienstleider van de christengemeente.

Het was volgens hem een aparte ervaring, zo voor al die lege stoelen, maar wel noodzakelijk om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Waarschijnlijk worden de zondagse diensten deze hele maand nog uitgezonden via het YouTube-kanaal van De Ontmoeting.

Lees alles over corona in de Achterhoek in ons dossier.

Dienst van christengemeente De Ontmoeting in Winterswijk voor een lege zaal.
Volledig scherm
Dienst van christengemeente De Ontmoeting in Winterswijk voor een lege zaal. © Jan Ruland van den Brink
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Achterhoek