Erwin te Selle, Dhebora Esselink en Johan Damkot (v.l.n.r.) in de productiehal van Signify, terwijl rechts één van hun collega’s bezig is met de productie van lampen.
Volledig scherm
PREMIUM
Erwin te Selle, Dhebora Esselink en Johan Damkot (v.l.n.r.) in de productiehal van Signify, terwijl rechts één van hun collega’s bezig is met de productie van lampen. © Jan van den Brink

De laatste loodjes bij Signify: na 57 jaar sluiten de deuren van de voormalige Philips-fabriek

WINTERSWIJK - Het zijn de laatste loodjes bij Signify in Winterswijk. Na 57 jaar komt er op 30 april een einde aan de Philipsfabriek voor lichtarmaturen. De meeste machines zijn al weg en veel personeel loopt er niet meer in de hallen aan de Rondweg Zuid. 

3 reacties

 • Bas PJ Tilet

  11 maanden geleden
  Altijd fijn voor managers, snijden in de kosten. En dan liggen personeelskosten natuurlijk het meest voor de hand. Eens te meer meegemaakt. Maar na het ontslag gaan lopen bellen dat ze je nodig hebben om een bransje te blussen? Dat kan eventueel, maar dan wel voor 600 euro per uur. Meer dan 20 jaar geleden werkte ik voor Philips en maakte ik de bizarro dingen mee die gratis bij een grote multinational horen. Mensen uitzenden naar Azië en alweer terugroepen terwijl de boedel nog op de boot zat...
 • Wilco Rorijs

  11 maanden geleden
  We vinden het over het algemeen toch allemaal zo fijn dat het voor onszelf in het buitenland allemaal zo goedkoop is. Dat denken de aandeelhouders dus ook, met deze en voorgaande en nog volgenden, leegloop tot gevolg. Hoe lang denken wij dit nog vol te kunnen houden om onze welvaartsstaat zonder industrie te kunnen blijven financieren?!
 • Andre Eggerding

  11 maanden geleden
  In Polen zullen ze minder zeuren over overlast.