Volledig scherm
Protest in Winterswijk tegen het sluiten van afdelingen van het Streekziekenhuis Koningin Beatrix. © Jan van den Brink

Deskundige moet reputatie ziekenhuisbestuur Santiz redden na commotie over SKB

DOETINCHEM - Marcel Baas is ingehuurd om de reputatie van het ziekenhuisbestuur Santiz te redden. Inhoudelijk wil hij niet reageren op zijn nieuwe rol en zijn precieze taak.

Baas is aangesteld nadat vorige week veel commotie ontstond toen de Raad van Bestuur van Santiz bekend maakte dat er twee afdelingen van het Streekziekenhuis Koningin Beatrix worden opgedoekt. Dit voornemen stuitte meteen op groot verzet, tot aan de Tweede Kamer toe. 

Reputatievraagstukken

Baas is werkzaam bij het Edese communicatiebureau ZB en deskundige op het gebied van reputatievraagstukken. Vóór ZB was Marcel directeur en manager Communicatie van onder andere Ajax, Twynstra Gudde, Bouwfonds en Deloitte. 

Excuses aan het personeel

Het personeel heeft vrijdag de excuses gekregen van de raad van bestuur voor de communicatie ‘die van onze kant onvoldoende eenduidig was’. In die mail wordt uitgelegd dat de afdeling intensive care niet wordt overgeplaatst, ‘tenzij de eisen worden verzwaard’.

Het personeel van de Santiz-ziekenhuizen heeft eerder al te horen gekregen niet met de pers te mogen praten en ook geen uitlatingen te mogen doen op de sociale media.

Achterhoek