Volledig scherm
Winkelstraat het Weurden in het centrum van Winterswijk © Theo Kock

Deze zomer is elke zondag koopzondag in Winterswijk

WINTERSWIJK - Alle zondagen in juli en augustus worden koopzondag in Winterswijk. Bij wijze van proef wil de gemeente testen hoe de belangstelling hiervoor is.

De koopzondagen die er nu zijn in Winterswijk - elke laatste zondag van de maand - zijn een groot succes.  Zeker in de zomer ziet het er zwart van de mensen. Het college wil winkeliers nu de mogelijkheid bieden om in juli en augustus elke zondag open te zijn.

Volgens het college leidt uitbreiding van het aantal koopzondagen in de zomerperiode tot meer vertier in het centrum, waardoor meer publiek naar het centrum wordt gelokt. ,,Op de zondagen dat winkels nu gesloten zijn, is er relatief veel publiek in ons centrum. Wij willen die mensen iets extra’s bieden en vooral in de zomerperiode wanneer er veel toeristen op campings in de omgeving van Winterswijk verblijven”, zegt wethouder Wim Aalderink.

Moeite

Quote

Bedrijven die dat niet willen kunnen er uiteraard zelf voor kiezen om dicht te blijven.

wethouder Wim Aalderink

Uit eerdere reacties is gebleken dat verschillende winkelbedrijven graag op zondag open willen. Maar uit een enquête van de winkeliersvereniging ABH City blijkt dat vooral de kleinere middenstanders en speciaalzaken moeite hebben met de elke week koopzondag.

Op basis van de uitslag van de enquête adviseert de ABH City haar leden op deze extra koopzondagen niet open te gaan en zal zij ook geen extra aandacht hieraan besteden. ,,Bedrijven die dat niet willen kunnen er uiteraard zelf voor kiezen om dicht te blijven", stelt Aalderink.  Het raadsvoorstel wordt op 27 juni in de gemeenteraad behandeld.

Zaterdag 

De winkeliersvereniging wil wel de winkelopenstelling op zaterdag verlengen tot 18.00 uur. De markt gaat daar niet in mee,  omdat de marktkooplieden na een lange dag naar huis willen, meldt de marktmeester. Maar ook omdat de horeca na afloop van de markt zo snel mogelijk weer hun terrassen willen uitbreiden.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Achterhoek