Aad de Groot, directeur van DSW.
Volledig scherm
PREMIUM
Aad de Groot, directeur van DSW. © Sanne Donders

Directeur zorgverzekeraar over Achterhoekse ziekenhuiscrisis: ‘Klein ziekenhuis veel doelmatiger’

interviewSCHIEDAM/ WINTERSWIJK - De fusie van ziekenhuizen heeft vaak meer nadelen dan voordelen. Aad de Groot, directeur van zorgverzekeraar DSW, komt dat vanavond uitleggen tijdens de informatie-avond over de Achterhoekse ziekenhuiscrisis in Winterswijk.

6 reacties

 • adb

  2 jaar geleden
  Deze zorgverzekeraar gooit wel vaker de knuppel in het hoenderhok voor wat betreft de premies. De knuppel die hij nu gooit in de fusiebestuurskamer is dan ook weer zeer terecht. Eindelijk een verzekeraar die weet hoe iets werkt.
 • A. Schop

  2 jaar geleden
  Mee eens, het CWZ bijvoorbeeld, heeft een nieuw afsprakensysteem, dat voor geen meter werkt. Bij de verschillende meldpunten zit er iemand achter de pc en regelmatig staat er één maar ik heb ook al meegemaakt dat er dan nog twee dames bij staan voor uitleg, hoezo werkverschaffing.
 • Kleinnagelbrink

  2 jaar geleden
  Denk ook dat de Groot geheel gelijk heeft
 • Cattig

  2 jaar geleden
  Slotervaart met ooit Aysel Erbudak aan de top, kun je beter niet noemen. 
 • SlimmeSjakie

  2 jaar geleden
  Fijn dat er met DSW een zorgverzekeraar is die een visie heeft die verder gaat dan alleen de kosten. En hier zelfs beweert dat schaalvergroting niet altijd tot lagere kosten leidt.  Bereikbaarheid is ook een argument en - zeker bij kleinere ziekenhuizen - het persoonlijke contact tussen arts, verplegend personeel en patient. Want ook dat is minder bij de grote gezondheidsfabrieken.

Achterhoek