Aad de Groot, directeur van DSW.
Volledig scherm
PREMIUM
Aad de Groot, directeur van DSW. © Sanne Donders

Directeur zorgverzekeraar over Achterhoekse ziekenhuiscrisis: ‘Klein ziekenhuis veel doelmatiger’

interviewSCHIEDAM/ WINTERSWIJK - De fusie van ziekenhuizen heeft vaak meer nadelen dan voordelen. Aad de Groot, directeur van zorgverzekeraar DSW, komt dat vanavond uitleggen tijdens de informatie-avond over de Achterhoekse ziekenhuiscrisis in Winterswijk.

Groot, groter, grootst was tot nu het motto in de ziekenhuiswereld, zegt Aad de Groot. ,,Concentratie zou veel voordelen hebben, maar ik zie dat kleine zelfstandige ziekenhuizen veel doelmatiger werken, veel meer oog hebben voor de kwaliteit van zorg en een veel beter contact hebben met de huisartsen.”

Als voormalig ziekenhuisdirecteur en huidige verzekeringsdirecteur staat De Groot bekend als groot voorstander van het behoud van kleine ziekenhuizen. Hij gaat vanavond niet specifiek in op de toestand in de Achterhoek, maar hij laat wel een kritisch geluid horen over de fusiegolf in de ziekenhuiswereld. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Achterhoek