Het Gerrit Komrij College in Winterswijk krijgt ‘stoplichten’ in lokalen die via CO2-meting het corona-risico aangeven.
Volledig scherm
PREMIUM
Het Gerrit Komrij College in Winterswijk krijgt ‘stoplichten’ in lokalen die via CO2-meting het corona-risico aangeven. © PR

Dit stoplicht moet helpen tegen het coronavirus en Winterswijk krijgt de primeur

WINTERSWIJK - Het Gerrit Komrij College in Winterswijk krijgt ‘stoplichten’ in lokalen die via CO2-meting het corona-risico aangeven. De slimme lamp geeft met groen, oranje en rood aan hoeveel CO2 er in de binnenlucht zit. Volgens een viroloog geeft het systeem echter geen enkele indicatie over de aanwezigheid van het coronavirus of de kans op een besmetting.

10 reacties

 • Fietser

  2 jaar geleden
  Niet door een stoplicht maar door ventileren verminderd de infectiedruk in de lucht van klassen. GGD onderzocht 5 tot 12 jaar geleden de luchtkwaliteit van 1000 scholen in Gelderland en adviseerde hierover per klas. Weinig tot niets mee gedaan. Van de subsidie kochten schoolbesturen led-lampen en geen ventilatiesystemen.
 • Titus

  2 jaar geleden
  Vrees dat we de komende jaren overal in de tocht moeten gaan zitten, terwijl dat in binnenruimtes zeer hinderlijk is en wie gevoelig voor koude is krijgt dáár nou juist iets van!  Heb ik vaak last van gehad ! Worden mensen verkouden, snotteren,  en hebben dan zgn. het corona virus!  Wat is dit voor een beleid!  Is meer een aanjager dan een preventief middel!   
 • Joop

  2 jaar geleden
   Meneer Seeger, leuke opmerking maar ik neem aan dat u een verkeerslicht bedoeld dat als deze op rood staat u daarvoor stil staat of moet stoppen. 
 • 0543

  2 jaar geleden
  Eindelijk weer een stoplicht in Winterswijk :-)
 • HarrieNak

  2 jaar geleden
  Ventilatie is inderdaad een goeie zaak, maar breng het dan niet in verband met besmettingsrisico. Want dan gaan mensen de ken, oh lampie is groen, er is dus géén gevaar.. en dat klopt dus niet. Prima product hoor, maar haal corona uit de marketingstrategie.. lijkt me verstandiger.