Drenkeling in recreatieplas is 21-jarige man uit Eritrea

VideoWINTERSWIJK - De drenkeling waar hulpdiensten momenteel naar zoeken in recreatieplas Hilgelo in Winterswijk, is een 21-jarige man uit Eritrea. Dat bevestigt een politiewoordvoerder ter plaatse.

Volledig scherm
De zoekactie naar de drenkeling gaat vandaag verder. © 112 Achterhoek

Het gaat om een inwoner van het asielzoekerscentrum in Winterswijk. Hij zou gistermiddag vanaf een vlot het water ingesprongen zijn en is sindsdien vermist.

Hulpdiensten hebben gisteravond tot laat in de avond gezocht naar de man. Sinds vanochtend 10.00 uur gaat de grootscheepse zoekactie verder. Met sonarapparatuur wordt het gebied gescand. 

Diepte

Volledig scherm
In de loop van maandagavond werd verder gezocht met een dregboot. © DG

De brandweer kon gisteren tot een diepte van ongeveer 15 meter zoeken. De plas is echter een stuk dieper, zo'n 30 tot 40 meter. Een duikteam kan vandaag wel die diepte bereiken.

In de plas kan een sterke onderstroom ontstaan vanwege een zandzuiginstallatie in de buurt. Vandaag maakte de politie echter bekend dat die installatie niet aanstond. 

Emoties

De man uit Eritrea was met een groep van zo'n dertig asielzoekers bij de plas gaan zwemmen. Agenten hebben een aantal asielzoekers gesproken naar aanleiding van het incident, maar dat bleek lastig. Veel getuigen waren erg emotioneel. Vandaag gaat de politie daarom nogmaals met de andere asielzoekers in gesprek. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Achterhoek