Dronken moeder met kleuter weggehaald bij zwemplas in Winterswijk

WINTERSWIJK - Een dronken moeder met een kleuter die nog niet kon zwemmen is zondagmiddag weggehaald bij zwemplas 't Hilgelo, net buiten Winterswijk. Dat laat wijkagent Berend Jager weten.

Volledig scherm
De politie bij de dronken moeder en haar kind in Winterswijk. © Politie

De politie kreeg een belletje dat de moeder dusdanig bedwelmd was, dat zij naar mening van de bellende omstanders niet verantwoord op haar kind kon letten. 'Natuurlijk zeer ongewenst mede omdat het kindje nog niet kon zwemmen', schrijft Jager op Facebook.

Agenten zijn naar de recreatieplas langs de Meddoseweg gegaan en hebben d
e moeder beboet voor openbaar dronkenschap. De agenten hebben haar en het kind bovendien naar huis gebracht. Onbekend is hoe oud het kind precies was, maar gezien de omschrijving 'kleuter' is het waarschijnlijk tussen de 4 en 6 jaar.

Er wordt een zorgmelding gedaan, wat zoveel betekent dat Jeugdbescherming komt kijken of het kind wel de benodigde adequate zorg krijgt.
 'Compliment voor de omstanders die hebben ingegrepen en de politie hebben gebeld', aldus Jager.

  1. Langer water vasthouden als wapen tegen droogte

    Langer water vasthouden als wapen tegen droogte

    WINTERSWIJK - In de Ratumse Beek in Winterswijk stroomt nog steeds water. Diezelfde beek staat ook grotendeels droog. Het stromen van het water is te zien in Döttenkrö, de droge bedding in het Bonnink. Het zichtbare effect van twee maanden zonder neerslag, vier kilometer van elkaar. ,,Daar zit nog vis”, wijst Schröder op een grote poel in een bocht van de beek. Hij heeft het nog niet gezegd of een vette plons maakt duidelijk dat er inderdaad vis zit, en nog een dikke ook.

Achterhoek