Volledig scherm
PREMIUM
Het aantal inbraken langs de grens van de Achterhoek met Duitsland is fors afgenomen, mede door een internationale samenwerking van de politie. © Caspar Huurdeman

Duits-Nederlands succes tegen inbraken in grensgebied

WINTERSWIJK - Een speciaal team van de Duitse politie halveerde de afgelopen jaren het aantal woninginbraken in de Achterhoek en andere grensregio's. Vaak met Nederlandse hulp, regelmatig tegen Nederlandse criminelen.

De nauwe samenwerking tussen de politie Oost-Nederland en de Duitse politie op het gebied van woninginbraken heeft succes: het aantal inbraken aan de Duitse kant van de grens is de afgelopen drie jaren gehalveerd, maakte de Polizeidirektion Osnabrück bekend. In de grensgemeenten Winterswijk, Oude IJsselstreek, Aalten en Montferland nam het aantal woninginbraken sinds 2016 met 40 procent af en soms zelfs nog meer. In Winterswijk daalde het aantal woninginbraken van 54 naar 26; in Montferland van 94 naar 62; in Aalten van 36 naar 27 en in Oude IJsselstreek zelfs van 73 naar 34.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Achterhoek