Volledig scherm
© ANP / Marcel van Hoorn

Duitse politie Kreis Borken kwam meer dan 300 keer in actie tijdens carnaval

NIJMEGEN - De Duitse politie in de grensgemeente Kreis Borken moest tijdens carnaval 300 keer in actie komen. Ook heeft de verkeerspolitie mensen betrapt op rijden onder invloed van alcohol en voor rijden onder invloed van drugs. 

Vooral op 'Rosenmontag' (Roze Maandag) had de politie het druk. Toen moest de politie 111 keer in actie komen, op carnavalszondag 102 keer en op zaterdag 69 keer. De donderdag, vrijdag en de dinsdag verliepen relatief rustig. 

Onrustige grensplaatsen

Vooral in de plaatsen dichtbij de Nederlandse grens was het onrustig. In Bocholt moest de politie 37 keer in actie komen, in Südlohn en Stadtlohn 32 keer en in Rhede 22 keer.

54 carnavalvierders werden opgepakt voor mishandeling, elf voor vandalisme, zeven voor zakkenrollen, vier voor diefstal of verzet tegen politieagenten en één voor seksuele intimidatie. 

Rijden onder invloed

Tijdens de carnavalsdagen in de Duitse gemeente waren er 350 politieagenten op de been. De verkeerspolitie controleerde 669 automobilisten. Hiervan hadden elf mensen te veel alcohol gedronken en acht hadden drugs gebruikt. In zeven gevallen werd het rijbewijs in beslag genomen.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Achterhoek