Nu Nederland weer als risicogebied is aangemerkt door de Duitse overheid, blijven veel oosterburen weg op de markt in Winterswijk.
Volledig scherm
PREMIUM
Nu Nederland weer als risicogebied is aangemerkt door de Duitse overheid, blijven veel oosterburen weg op de markt in Winterswijk. © Jan Ruland van den Brink

Duitse smulpapen blijven weg op markt Winterswijk: ‘Dat merken wij direct’

WINTERSWIJK - Dat Nederland weer is aangemerkt als ‘Risikogebiet’ was afgelopen weekend direct te merken op de markt in Winterswijk. ,,Dat wil niet zeggen dat er geen Duitsers waren, maar de koopgrage massa bleef weg”, zegt voorzitter van de Winterswijkse marktvereniging Jan Pleiter.

4 reacties

 • Jan Zomers

  1 jaar geleden
  In Duitsland is het strenger - mondkapjes verplicht en 2 meter afstand. NL is code rood, kan me voorstellen dat de Duitsers het hier gevaarlijk vinden.
 • Mattie Veld

  1 jaar geleden
  Nou Henk, ik dacht toch echt dat er meer medeverantwoordelijk waren.
 • Henk Jansen

  1 jaar geleden
  Dankzij Rutte en De Jong zitten we weer in de rode Corona cijfers. Dit was te verwachten omdat deze heten geen verstand willen hebben van menselijk gedrag. De marktkooplui ( die voor het merendeel VVD of cda stemmen) zitten nu met de gebakken peren ( of gebakken vis)
 • Jan Nuvens

  1 jaar geleden
  Als een vette vis uit de frituur lekker vinden al maakt dat je als smulpaap wordt gekwalificeerd daalt de norm wel erg. En nee hoor, ik heb niets tegen een lekkere gefriuurde vis met remoulade maar om dan meteen als fijnproever gekwalificeerd te worden vind ik te veel eer.

Achterhoek