De gele Hummer kwam op de verkeerde weghelft terecht en knalde op de personenauto in Winterswijk.
Volledig scherm
PREMIUM
De gele Hummer kwam op de verkeerde weghelft terecht en knalde op de personenauto in Winterswijk. © News United / 112 Achterhoek-nieuws

Duitser die met zware Hummer frontaal op Opel Corsa botst laat nooit meer iets horen, maar mag rijbewijs houden

Een 61-jarige Duitser die op 1 maart 2020 met zijn gele Hummer frontaal op een Opel Corsa botste op de weg tussen Vreden en Winterswijk, mag zijn rijbewijs houden. De rechter ziet geen reden de man voor vier maanden zijn rijbewijs af te pakken, zoals het Openbaar Ministerie (OM) had geëist.

6 reacties

 • Meike Bat

  2 maanden geleden
  niet aanmerkelijk onvoorzichtig, onoplettend of onachtzaam? Je komt toch niet zomaar op de verkeerde weghelft???
 • Gerrie Baals

  2 maanden geleden
  Duitsland doet waar het goed in is afdwingen zodat ze straks als het dan toch niet haalbaar is iets achter de hand houden. En dat wij het braafste kleutertje vd klas toch vasthouden aan het afschaffen van fossiele brandstoffen in de auto industrie. Komt ons straks weer extra duur te staan. Dank aan de regering hier.
 • Kenneth Tharmaratnam

  2 maanden geleden
  @harry de Vries: 7500€? Als ik zo lees waar het slachtoffer en zijn partner nu mee te leven hebben dan lijkt mij dat nog veel te laag. Ik vraag mij af, mocht dit in Duitsland plaats hebben gevonden, of de dader er dan ook zo gemakkelijk mee weg zou zijn gekomen.
 • Henk Gelder

  2 maanden geleden
  Neem aan dat er een civiele procedure loopt tegen de man om persoonlijke schade te verhalen. Dat staat los van de kromspraak en het OM. De mensen moeten schadeloos gesteld worden, wanneer zoiets gebeurt komt er vaak een letselschadeadvocaat om de hoek kijken voor je.
 • bart verplak

  2 maanden geleden
  Als je in zo'n bakbeest meent je omgeving onveilig te kunnen maken, dien je preventief opgesloten te worden. Ook lekker, de trage rechter beloont de dader met een lagere straf. Zijn titel zeker met de zegeltjes van Albert Heijn gehaald.