Volledig scherm
PREMIUM
Voor het Bevrijdingsconcert 2019 is een optie genomen op dit drijvende podium. © Stageco

Duitsers welkom op het eerste Bevrijdingsconcert van Winterswijk

WINTERSWIJK - Recreatieplas het Hilgelo is zondag 5 mei het decor voor het eerste bevrijdingsconcert van Winterswijk. Muzikanten van onder meer muziekvereniging Excelsior spelen vanaf een twintig meter breed podium, dat op het water drijft. Op het strand is plek voor 5000 bezoekers. Voor het gratis toegankelijke concert worden nadrukkelijk ook de buren uit Duitsland uitgenodigd.

Het concert wordt georganiseerd door Excelsior in samenwerking met de Vereeniging Volksfeest Winterswijk. Excelsiorbestuurslid Danny Oonk ziet het al voor zich: ,,Het verlichte podium voor de muzikanten in het water, de slagwerkgroep aan de overkant en een trompettist in een bootje.” Het is een voorbeeld, want hoe het programma eruit gaat zien is nog niet bekend. Excelsior doet mee met een orkest van tachtig man en de slagwerkers.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Achterhoek