Volledig scherm
Foto ter illustratie. © Dierenbescherming

Eendjes in nood in Winterswijk worden gered door de brandweer en dierenambulance

WINTERSWIJK - De brandweer en de Dierenambulance Winterswijk hebben woensdagmiddag de handen ineen geslagen om acht jonge eendenkuikens te redden uit het riool.

Acht van de tien jonge eendjes die moedereend met zich mee had, vielen in het riool. Zeven konden makkelijk worden gered door een medewerkster van de dierenambulance.

De achtste zat echter in een vertakking van de put en moest met een kabel omwikkeld met duct tape naar boven gevist worden. Ook moesten er nog een aantal stoeptegels verplaatst worden om bij het laatste eendje te kunnen komen.

Uiteindelijk werden alle tien de kuikens weer met moedereend herenigd. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Volkstuinders uit Winterswijk schenken hun oogst aan Voedselbank om minima te helpen
    PREMIUM

    Volkstuin­ders uit Winters­wijk schenken hun oogst aan Voedsel­bank om minima te helpen

    WINTERSWIJK - Het zit de tuinders van volkstuinvereniging D’n Goarden uit Winterswijk deze zomer niet echt mee: eerst de droogte, toen de hitte en nu weer die plensbuien. ,,Ik had 250 kroppen sla geplant, maar het is allemaal weg, net als de andijvie”, zegt de 74-jarige hobbytuinder Ben Woordes uit Winterswijk. ,,Beetje jammer voor mij, maar vooral voor de mensen die afhankelijk zijn van de voedselbank. Gelukkig hebben we het najaar nog.”

Achterhoek