Peter Davids (links) en Pim Hondeveld voor de ronde strowand in de woning in aanbouw in Winterswijk.
Volledig scherm
PREMIUM
Peter Davids (links) en Pim Hondeveld voor de ronde strowand in de woning in aanbouw in Winterswijk. © Lars Smook

Eerste huurwoningen van stro staan volgend jaar in de Achterhoek: ‘Wonen in stro is gezond en energiezuinig’

WINTERSWIJK - Stro introduceren in de sociale woningbouw. Dat gaat volgend jaar in de Achterhoek gebeuren, weten Pim Hondeveld en Peter Davids, die momenteel in Winterswijk werken aan een strowoning voor bouwdirecteur Willy Smit van aannemer WAM&Van Duren.

14 reacties

 • Anneke De Boer

  3 maanden geleden
  Ik ben compleet niet bekend met dit concept, maar ditvwekt mijn interesse genoeg om mijzelf hierop te gaan inlezen. Inderdaad vroeger waren huizen van leem en stro. Denk voor het gemak maar aan de vakwerkhuizen in Lumburg. Niets mis mee en qua brandveiligheid zal er vast van alles te ondervangen zijn in verzekeringsland Nederland
 • jan Maas

  3 maanden geleden
  Stro heeft brandklasse B. Wij hebben nu 8 jaar ervaring met wonen in een strobalen woning, perfect, altijd dezelfde temperatuur, warmtebehoefte 11 kWh/jaar/m2 vloeroppervlakte en met warmtepomp en zonnepanelen een negatieve energierekening.
 • Guus Smolders

  3 maanden geleden
  Is wel oppassen voor rokers, niet zomaar peukjes op de vloer afkloppen...
 • Geert Loermans

  3 maanden geleden
  Inderdaad # Jan Claassen. BBB die angst zaait en fake nieuws verspreidt, en dat staat in de peilingen op 10 zetels en meer. Wordt tijd dat een aantal mensen wakker wordt en deze one issue partij doorziet. Ze kunnen beter een B er bijnemen: Boer Behalve Burger Belang.
 • B. de Vries

  3 maanden geleden
  Volgens mij moeten de meeste reageerders hieronder zich eerst inlezen in de materie alvorens opmerkingen te plaatsen. Zo is een stro huis bijvoorbeeld niet enorm brandgevaarlijk omdat het samengeperst helemaal niet licht ontvlambaar is. (Je bankstel met schuimvulling en synthetische bekleding fikt sneller dan een strobaal). En de dakconstructie bijv. is ook niet perse van stro. En dan nog... Boerderijtjes genoeg met zulke daken?!