Volledig scherm
De rechtbank in Moldavië. © DG

Emotioneel betoog van Jolanda te Selle in Moldavische rechtbank (video)

ANENII NOI/WINTERSWIJK - In de rechtbank van Anenii Noi (Moldavië) heeft Jolanda te Selle dinsdagmiddag in een emotioneel betoog verteld hoe ze op 2 juli 2014 is overvallen in haar huis in Winterswijk. Bij die overval kwam haar man Erik (52) om het leven. Het is voor het eerst dat ze haar verhaal publiekelijk heeft verteld.

Dat dat gebeurde in Moldavië, komt doordat daar dinsdagmiddag het proces tegen een van de vermoedelijke overvallers, Igor V., is begonnen. Jolanda te Selle werd als getuige opgeroepen.

Gemaskerde mannen
"Ik dacht eerst dat er vrienden van mijn zoon binnenkwamen, dat ze een grapje maakten", vertelde Te Selle over de 3 gemaskerde mannen die op 2 juli 2014 rond 20.00 uur 's avonds door de keukendeur naar binnen kwamen.

Opgepakt
Igor V. werd op 5 juni 2015 opgepakt in Varnita (Moldavië) na een grootschalig onderzoek van de politie. Omdat hij een staatsburger van Moldavië is, wordt hij daar berecht. Hij wordt door het Moldavische openbaar ministerie aangeklaagd voor het plegen van een gewelddadige overval, mishandeling en ernstig letsel. Er hangt hem een straf van 7 tot 12 jaar boven het hoofd.

De rechtbank vervolgt het onderzoek woensdag.

Lees voor een uitgebreid verhaal over de eerste rechtszitting De Gelderlander van woensdag 13 april. Bekijk hieronder een video over de eerste zitting in Moldavië.

Volledig scherm
De zitting van de zaak in Moldavië. © DG
In Moldavië is het proces tegen Igor V. begonnen. Hij wordt verdacht van het overvallen van het echtpaar Te Selle uit Winterswijk in 2014.

Achterhoek