De escaperoom in Winterswijk.
Volledig scherm
De escaperoom in Winterswijk. © Jan Ruland van den Brink

Escaperooms in Groenlo en Winterswijk weer open: alleen gezinnen zijn welkom

GROENLO/WINTERSWIJK - Escaperooms in Groenlo en Winterswijk openen de deuren weer. Wel laten zij de komende tijd alleen mensen toe die deel uitmaken van hetzelfde gezin. 

De afgelopen twee maanden waren de escaperooms gesloten vanwege de coronacrisis. 

In totaal hebben in de Achterhoek en omgeving zeven escaperooms samen een plan opgezet om de deuren te heropenen. Vier daarvan hebben groen licht van de gemeente gekregen. Het gaat in de regio om Escaperoom Groenlo, Lock'd en Escaperoom Winterswijk in Winterswijk. Ook de escaperoom Hof te Langelo in Haaksbergen mag weer open. 

Spelleider houdt altijd afstand

Lisanne Halleriet en Ronald Sasbrink Harkema in de escaperoom in Winterswijk.
Volledig scherm
Lisanne Halleriet en Ronald Sasbrink Harkema in de escaperoom in Winterswijk. © Jan Ruland van den Brink

Deelnemers aan de attractie zitten opgesloten in een kamer en moeten daaruit ontsnappen door puzzels en raadsels op te lossen. Escaperooms zijn vaak in een thema en worden doorgaans gespeeld in teams van maximaal zeven personen. 

Wel zijn er de nodige aanpassingen. Zo moet de spelleider altijd anderhalve meter afstand houden van de groep, zijn de tijden tussen verschillende groepen deelnemers altijd ruim opgezet en is het verplicht vooraf en na afloop handen te wassen. Ook zijn er latex handschoenen beschikbaar en krijgt de kamer na afloop telkens een schoonmaakbeurt. 

Aalten blijft nog dicht

Ondernemer Michaël Lammers van Escaperoom Groenlo laat namens de escaperooms weten enthousiast te zijn over de opening. ,,Ik ben blij dat wij met deze aanpassingen in ieder geval weer een beetje de loop erin kunnen krijgen en een selecte groep een mooie ervaring kunnen bieden. Hopelijk zijn de omstandigheden snel dusdanig dat alle Achterhoekse kamers weer volledig open kunnen.”

Escaperoom Aalten blijft voorlopig nog dicht. Dat komt omdat die deels onderdeel uitmaakt van het Nationaal Onderduikmuseum. De attracties in Terborg en Doetinchem hebben nog geen uitsluitsel van de gemeente gehad. Dat komt naar verwachting later deze week. 

Achterhoek