Ter illustratie: het aantal jongeren met eetstoornissen is in coronatijd enorm toegenomen.
Volledig scherm
PREMIUM
Ter illustratie: het aantal jongeren met eetstoornissen is in coronatijd enorm toegenomen. © Shutterstock

Extreem veel kinderen met eetstoornis: ‘Dit is echt het gevolg van de coronaperiode’

TIEL - Het aantal kinderen en jongvolwassenen met een eetstoornis is extreem toegenomen. Dat leidt tot langere wachttijden voor behandeling, waardoor de toestand van de patiënten verslechtert.

12 reacties

 • Koen V.

  1 jaar geleden
  @Martin De Beer Als u het gevoel heeft zich op zo'n manier moet verdedigen voor het 'boomer zijn' dan zal de boomer generatie met de manier waarop een deel van hun naar dit soort problemen kijken, (zoals anorexia de meest dodelijke mentale ziekte) er inderdaad vast wel een factor in de ontwikkeling ervan hebben bij hun kinderen.
 • Koen V.

  1 jaar geleden
  @Els Weber-van Dreuten Waar heb jij in dit artikel iets gelezen over pesten? Mensen zoals u die in staat zijn zo'n heel artikel door te lezen en dan nog de verkeerde conclusie trekken zijn vaak ook het type ouder die kinderen krijgt met een grotere kans op mentale problemen. Misschien eerst maar onderzoeken wat anorexia inhoud. Het artikel nogmaals lezen en jezelf dan afvragen of de reactie die u wou plaatsen wel past.
 • Liz Wolters

  1 jaar geleden
  @Elbert Jansen, niet reageren als je geen verstand hebt van dingen. Is het al eens bij je opgekomen om een vraag te stellen in plaats van jezelf als standaard te nemen. Stel je eens open voor een ander en vraag. Bijvoorbeeld: wat is anorexia? Wat zijn oorzaken? Hoe kan ik bijdragen aan een gezonde geest en lichaam? Vanuit je individu uitreiken naar een ander heeft zoveel meer zin dan jouw dagelijkse menu op te noemen.
 • Wilma van Well

  1 jaar geleden
  Wat triest. Ik vermoed ook dat onder andere sociale media hierbij geen goed doet.
 • Els Weber-van Dreuten

  1 jaar geleden
  Zou minder kijken naar een ander ook niet helpen? Zeker nu met al die sociale media. Vroeger werd je ook gepest als je niet mee kon doen met allerlei hypes maar ik heb me daar nooit wat van aangetrokken, er was simpelweg geen geld om mee te doen.