Volledig scherm
De briefkaart die Daan schreef aan de politie in Winterswijk. Inzet: het getekende politielogo op de achterkant van de kaart. © Politie Winterswijk/ bewerking DG

'Fanmail' van Daan (12) voor politie in Winterswijk

WINTERSWIJK - 'Omdat jullie altijd snel ter plekke zijn en omdat jullie alles heel veilig houden'. Die complimenten kan de politie in Winterswijk in haar zak steken. De mooie woorden zijn geschreven door de 12-jarige Daan, leerling uit groep 8 van basisschool De Schakel in Winterswijk.

Hij en zijn klas moesten een brief schrijven en Daan stuurde een briefkaart naar de politie. 'Want ik ben een groot fan', schrijft hij op de kaart, die op de achterkant is versierd met een mooi getekend politielogo.

Waardering
De politie in Winterswijk kan het kaartje van Daan wel waarderen, blijkt uit de tekst op Facebook. 'We zijn daar heel blij mee. Dankjewel Daan voor je mooie tekening van het politielogo. En natuurlijk ook bedankt voor je complimenten in je mooie brief!'.

Uitnodiging
De briefkaart die Daan stuurde kent wellicht nog een vervolg voor de jonge Winterswijker, want de politie nodigt hem uit om te komen kijken op het bureau aan de Dingstraat. 'Dan laten we je het politiebureau zien. We kunnen natuurlijk ook een stukje gaan rijden in een politieauto'.

Achterhoek