Vrijwilligers aan de koffie in verenigingsgebouw Wilhelmina in Kotten. Foto: Jan Ruland van den Brink
Volledig scherm
PREMIUM
Vrijwilligers aan de koffie in verenigingsgebouw Wilhelmina in Kotten. Foto: Jan Ruland van den Brink © Jan Ruland van den Brink

Feesten kan weer na opknapbeurt van verenigingsgebouw in Kotten

KOTTEN - De Winterswijkse buurtschap Kotten kan weer een jaar lang feesten, vergaderen en rouwen na de grote opknapbeurt van verenigingsgebouw Wilhelmina, zaterdag tijdens vrijwilligersdag NLdoet.

De kelder moet hoognodig worden opgeruimd, de lampen in het hoge plafond moeten vervangen, de mobiele bar kan wel wat nieuwe zwenkwieltjes gebruiken. En eigenlijk moet de sloot om het gebouw ook uitgemaaid worden, maar dat heeft in de stromende regen op deze zaterdag geen zin. Des te meer tijd is er voor een bak koffie en hoognodig bijkletsen voor de zestien mannen en vrouwen die deze dag de handen uit de mouwen steken in verenigingsgebouw Wilhelmina in Kotten, bij Winterswijk.

,,We doen het hele jaar door wel aan onderhoud”, zegt verenigingsvoorzitter Eric Wiggers, ,,maar één zo’n grote klusdag per jaar is wel nodig. Want dan heb je meer mensen bij elkaar en kun je efficiënter materieel als ladders huren om bijvoorbeeld lampen te verwisselen.” Dat de vereniging daarvoor NLdoet-dag heeft uitgekozen, heeft een heel praktische reden. ,,Je geeft zo bekendheid aan je vereniging en je krijgt subsidie om materialen te kopen en huren”.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Achterhoek