De situatie direct na de aanrijding op de Badweg in Winterswijk.
Volledig scherm
De situatie direct na de aanrijding op de Badweg in Winterswijk. © News United / 112 Achterhoek

Fietser raakt gewond bij botsing met overdekte Vespa in Winterswijk

WINTERSWIJK - Op de Badweg in Winterswijk is zaterdagmiddag een fietser met een overdekte Vespa in botsing gekomen. Het ongeval gebeurde mogelijk doordat de bestuurder van de Vespa de fietser van rechts niet of te laat zag aaankomen.

 1. Milieustrijder Vollenbroek voert actie tegen provincie en omgevingsdiensten, niet tegen fabriek Sibelco in Winterswijk
  PREMIUM
  8

  Milieu­strij­der Vollen­broek voert actie tegen provincie en omgevings­dien­sten, niet tegen fabriek Sibelco in Winters­wijk

  De procedures die milieuactivist Johan Vollenbroek heeft aangespannen over de steengroevefabriek Sibelco in Winterswijk, zijn niet gericht tegen de fabriek zelf. Maar wél tegen de provincie Gelderland en de omgevingsdiensten, die verantwoordelijk zijn voor vergunningverlening en de onderzoeken naar schadelijke uitstoot van de fabriek. ,,Zij doen hun werk niet goed”, stelt Vollenbroek.
 2. Krachtige mediacampagne toont echte lichamen van pas bevallen vrouwen
  4

  Krachtige mediacam­pag­ne toont echte lichamen van pas bevallen vrouwen

  In de media en online zien we niet vaak realistische beelden van pas bevallen vrouwen, vindt het Australische menstruatieondergoedmerk Modibodi. Daarom lanceert het samen met stockbeeldenbedrijf Getty Images een campagne die het moederschap in al zijn facetten en echte lichamen van pas bevallen vrouwen wil tonen. Het merk nodigt ouders ook uit om op sociale media hun eigen foto’s te plaatsen met de hashtag #PostpartumUnfiltered.

Achterhoek