De eiken langs de Corlseweg gaan verdwijnen. De bomen zijn volgens de gemeente doodziek en worden vervangen.
Volledig scherm
PREMIUM
De eiken langs de Corlseweg gaan verdwijnen. De bomen zijn volgens de gemeente doodziek en worden vervangen. © Jan Ruland van den Brink

Flinke bomenkap in buitengebied van Winterswijk

WINTERSWIJK - Twee derde van de 40.000 laanbomen in het buitengebied van Winterswijk moet eraan geloven. De gemeente heeft besloten ze te kappen en vervangen door nieuwe bomen.

De bomen zijn door ouderdom, achterstallig onderhoud en twee droge zomers in verval geraakt. Per jaar zullen 450 bomen worden gekapt en worden er weer evenveel geplant. De kosten: ruim twee ton per jaar.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Meeste supermarkten in Achterhoek mogen langer open vanwege Pasen: check hier hoe het zit in jouw gemeente

    Meeste supermark­ten in Achterhoek mogen langer open vanwege Pasen: check hier hoe het zit in jouw gemeente

    Met het paasweekend voor de deur wordt extra drukte verwacht in supermarkten en andere winkels die voedsel verkopen. Mede daarom is de roep vanuit de branche om de openingstijden te verruimen sterk. Bijna alle gemeenten geven aan dat zij hebben besloten de openingstijden te verruimen. Ze willen daarmee de te verwachten drukte zo veel mogelijk spreiden en daarmee de kans op besmetting met het coronavirus inperken.

Achterhoek