Volledig scherm
© GinoPress B.V.

Flinke veenbrand in Winterswijk, treinverkeer weer op gang

updateWINTERSWIJK - Op de Korenburgerveenweg in Winterswijk is zaterdagavond een veenbrand ontstaan. De brand trok langs een spoorlijn, zo meldt de Veiligheidsregio Noord- en Oost-Gelderland op Twitter. 

Door de brand ontstond veel rookontwikkeling. Het vuur werd ontdekt door een treinmachinist, die de brandweer waarschuwde. Drie brandweerwagens en extra waterwagens waren uitgerukt om het vuur te bestrijden. Tegen 21.20 uur hadden zij de brand onder controle. Hoe het vuur kon ontstaan, is onduidelijk. 

Vanwege het vuur was tussen de stations Winterswijk en Zutphen het treinverkeer stilgelegd. Het treinverkeer komt nu de brand is geblust weer op gang. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Volkstuinders uit Winterswijk schenken hun oogst aan Voedselbank om minima te helpen
    PREMIUM

    Volkstuin­ders uit Winters­wijk schenken hun oogst aan Voedsel­bank om minima te helpen

    WINTERSWIJK - Het zit de tuinders van volkstuinvereniging D’n Goarden uit Winterswijk deze zomer niet echt mee: eerst de droogte, toen de hitte en nu weer die plensbuien. ,,Ik had 250 kroppen sla geplant, maar het is allemaal weg, net als de andijvie”, zegt de 74-jarige hobbytuinder Ben Woordes uit Winterswijk. ,,Beetje jammer voor mij, maar vooral voor de mensen die afhankelijk zijn van de voedselbank. Gelukkig hebben we het najaar nog.”

Achterhoek