Frédérique kreeg klappen, want ze wilde niet zeggen of ze een meisje is; nu opent ze een regenboogtrap in Winterswijk

Met videoWINTERSWIJK -  Het Gerrit Komrij College is een bijzondere trap rijker. De middelbare school in Winterswijk heeft een felgekleurde regenboogtrap in gebruik genomen, in het kader van de Achterhoek Pride maand. 

6 reacties

 • Wilma van Well

  2 maanden geleden
  @Tom Anders, wat een wonderlijke veronderstelling; Dat als je als school wil deugen, het onderwijs volgens u kapot aan gaat. Als je wil deugen, tel je tegenwoordig niet meer mee lijkt het wel, word je niet serieus genomen. Ik troost me maar met de gedachte dat er genoeg mensen zijn die gewoon wél willen deugen!
 • Ceciel Buijser

  2 maanden geleden
  @R. Mandersloot, mensen die zitten te meesmuilen over 'deugburgers' zijn doorgaans mensen die zichzelf superieur wanen aan anderen. Die denken dat de wereld om hen en hen alleen draait. Die zich te goed voelen om zich in te leven in anderen. Die altijd het negatieve en het slechte zien, met een overdaad aan zelfbeklag. Die zich vreselijk tekort gedaan voelen. Mensen die je niet als je buurman wilt hebben, kortom. Negeer het. Zulke mensen zijn gelukkig in de minderheid. Groet van een mededeuger.
 • R. Mandersloot

  2 maanden geleden
  @Tom Anders: wat is er mis mee om te willen deugen? Het gaat gewoon om respect voor een ander, wie hij of zij ook is, wil zijn, zonder daarmee een ander kwaad te doen. Ik ben dus blijkbaar een deugmens en ben daar trots.
 • Elly Bohnen

  2 maanden geleden
  Anneke de Boer, als hetero ben ik het helemaal met je eens!! Want wat er gebeurt is/maakt het niet normaal, maar stigmatiseert nog meer als een positieve discriminatie. Doe gewoon, dan is het gewoon
 • Tom Anders

  2 maanden geleden
  Hier gaat het onderwijs dus kapot aan. Die eeuwige drang om als school maar te deugen.
 1. Hele land staat achter stoere Frédérique, 14-jarige jongen opgepakt voor brute mishandeling
  PREMIUM
  vader doet verhaal

  Hele land staat achter stoere Frédérique, 14-jarige jongen opgepakt voor brute mishande­ling

  Geen lange gevangenisstraf en al helemaal geen heksenjacht. De 14-jarige Frédérique uit Amstelveen, die gisteren ernstig werd mishandeld toen ze geen antwoord wilde geven op de vraag of ze een jongen of meisje is, is absoluut niet bezig met wraak of vergelding voor haar belagers. ,,Het enige wat ze wil, is dat dit verhaal voor een stukje bewustwording zorgt. Voor die jongens, voor de hele wereld”, vertelt haar vader Paul Brink. Een 14-jarige jongen is vanavond opgepakt op verdenking van betrokkenheid bij de brute mishandeling.

Achterhoek