Volledig scherm
Foto ter illustratie © EPA

Gehaaste automobilist botst 'bijna' met rouwauto en haalt stoet tegen verkeer in

WINTERSWIJK - Een gehaaste automobiliste heeft woensdagmiddag een rouwauto van een stoet in Winterswijk 'bijna aangereden' om voor de auto langs te kunnen. Toen dat niet lukte reed de automobilist, samen met nog een ander, tegen het verkeer in om de rouwstoet in te halen. Dat schrijft uitvaartorganisatie Monuta op Facebook.

De organisatie laat weten ook graag op tijd op afspraken te komen en zich ook wel eens druk te maken om vertraging, maar voor het gedrag van deze automobilist geen begrip te hebben. Monuta hoopt de automobilist met een emotionele 'open brief' bewust te maken van de impact van zijn rijgedrag.

Verdriet
'Beste automobilist(en) van vanmiddag in Winterswijk, de familie die op weg was naar het afscheid, was graag nèt als u, op weg geweest naar een andere afspraak. Had zich ook graag, nèt als u, druk gemaakt over het feit dat ze wellicht een minuut later op de plaats van bestemming aan zouden komen. Maar dat hebben ze niet gedaan. Zij hebben zich, ondanks hun eigen verdriet, druk gemaakt over uw rijgedrag. En dat is niet zoals het zou moeten gaan', schrijft de organisatie.

Steun
Het relaas van Monuta kan op Facebook op veel bijval rekenen en is tientallen keren gedeeld.

Achterhoek